mpakaliaros_bianko_anoigma
clock icon
40'

Μπακαλιάρος μπιάνκο

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 1 φρέσκο μπακαλιάρο δύο κιλών φιλεταρισμένο και κομμένο σε μερίδες (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψ. μπακαλιάρο)
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε φέτες (ροδέλες)
  • 1 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ποτηράκι άσπρο κρασί
  • 2 λεμόνια, τον χυμό τους
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 2 πρέζες ανθό αλατιού

Αυτός ο μπακαλιάρος μαγειρεύεται στην κατσαρόλα με πατάτες, λευκό κρασί και χυμό λεμόνι και γίνεται νοστιμότατος και πολύ χορταστικός!

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με το μισό ε.π. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πατάτες. Ανακατεύουμε να γυαλίσουν, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη δάφνη, σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε λίγο νερό να φτάνει μέχρι τις πατάτες και σκεπάζουμε το φαγητό. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15΄-20΄ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Βάζουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου πάνω στις πατάτες, προσθέτουμε το λεμόνι, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10΄-15΄.

Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10’ και σερβίρουμε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με το μισό ε.π. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πατάτες. Ανακατεύουμε να γυαλίσουν, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη δάφνη, σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε λίγο νερό να φτάνει μέχρι τις πατάτες και σκεπάζουμε το φαγητό. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15΄-20΄ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Βήμα 2

Βάζουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου πάνω στις πατάτες, προσθέτουμε το λεμόνι, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10΄-15΄.

Βήμα 3

Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10’ και σερβίρουμε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio M