barbouni_savoro_small
clock icon
20'

Μπαρμπούνια τηγανητά σαβόρο

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 250 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κιλό μπαρμπούνια μεσαία, καθαρισμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
  • 150 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Μαγειρεύουμε μπαρμπούνια στο τηγάνι και τα περιχύνουμε με χειροποίητη πικάντικη σάλτσα σαβόρο, σε μια συνταγή με ρίζες από την νησιωτική Ελλάδα.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Αλευρώνουμε ελαφρώς τα μπαρμπούνια και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και προσθέτουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο σε λεπτές φέτες, το δενδρολίβανο, τη δάφνη, τις σταφίδες, αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το ξίδι.

Μαγειρεύουμε για 5-6′, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Περιχύνουμε τα ψάρια με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Αλευρώνουμε ελαφρώς τα μπαρμπούνια και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Βήμα 2

Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και προσθέτουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο σε λεπτές φέτες, το δενδρολίβανο, τη δάφνη, τις σταφίδες, αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το ξίδι.

Βήμα 3

Μαγειρεύουμε για 5-6′, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Περιχύνουμε τα ψάρια με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Studio LM