OliveMagazine

Μπάρες frozen yogurt cheesecake φράουλας

Μπάρες frozen yogurt cheesecake φράουλας

Μερίδες:2 ταψιά λεπτές μπάρες
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:10'
Χρόνος αναμονής:2-3 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500 γρ. φράουλες, ώριμες και γλυκές
  • 150 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
  • 70 γρ. μέλι
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ, μπισκότα τύπου digestive
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Bάζουμε στο μούλτι 4-5 φράουλες και τις πολτοποιούμε πολύ καλά. Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τις κρατάμε για το τελικό στόλισμα. Στο ίδιο μούλτι προσθέτουμε 200 γρ. φράουλες και το γάλα ή την κρέμα γάλακτος και πολτοποιούμε.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Μόλις δούμε ότι έχει ομογενοποιηθεί θρυμματίζουμε με τα χέρια μας, αφού πρώτα κρατήσουμε 3-4, όλα τα μπισκότα άλλα σε μεγαλύτερα και άλλα σε μικρότερα κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες (κρατάμε 3-4 ψιλοκομμένες) και τις προσθέτουμε και αυτές στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και σε περίπτωση που το θέλουμε πιο γλυκό προσθέτουμε επιπλέον μέλι.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε 2 ταψιά 30×40 εκ., στα οποία έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος και το απλώνουμε ομοιόμορφα φτιάχνοντας μια λεπτή στρώση. Στολίζουμε με τα μπισκότα που κρατήσαμε, τα οποία και θρυμματίζουμε στην επιφάνεια, τη σάλτσα φράουλας και τις ψιλοκομμένες φράουλες.

Καλύπτουμε τα ταψιά με μεμβράνη και τα μεταφέρουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 – 3 ώρες, μέχρι οι μπάρες να παγώσουν. Στη συνέχεια, τις σπάμε παγωμένες σε μικρότερα κομμάτια και ιδανικά τις αποθηκεύουμε στη κατάψυξη σε σακούλες zip- bag.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο