FROZEN BARA VAKIAROS mikri
clock icon
10'

Μπάρες frozen yogurt cheesecake φράουλας

Υλικά

  • 500 γρ. φράουλες, ώριμες και γλυκές
  • 150 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
  • 70 γρ. μέλι
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ, μπισκότα τύπου digestive

Και μπάρες και frozen yogurt και cheesecake! Tρία σε ένα για τις πιο εύκολες μπάρες του Λάμπρου Βακιάρου που γίνονται μέχρι να χτυπήσουμε τα υλικά. Για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, στην δουλειά, στην παραλία. Παντού!

Bάζουμε στο μούλτι 4-5 φράουλες και τις πολτοποιούμε πολύ καλά. Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τις κρατάμε για το τελικό στόλισμα. Στο ίδιο μούλτι προσθέτουμε 200 γρ. φράουλες και το γάλα ή την κρέμα γάλακτος και πολτοποιούμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Μόλις δούμε ότι έχει ομογενοποιηθεί θρυμματίζουμε με τα χέρια μας, αφού πρώτα κρατήσουμε 3-4, όλα τα μπισκότα άλλα σε μεγαλύτερα και άλλα σε μικρότερα κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες (κρατάμε 3-4 ψιλοκομμένες) και τις προσθέτουμε και αυτές στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και σε περίπτωση που το θέλουμε πιο γλυκό προσθέτουμε επιπλέον μέλι.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε 2 ταψιά 30×40 εκ., στα οποία έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος και το απλώνουμε ομοιόμορφα φτιάχνοντας μια λεπτή στρώση. Στολίζουμε με τα μπισκότα που κρατήσαμε, τα οποία και θρυμματίζουμε στην επιφάνεια, τη σάλτσα φράουλας και τις ψιλοκομμένες φράουλες.
Καλύπτουμε τα ταψιά με μεμβράνη και τα μεταφέρουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 – 3 ώρες, μέχρι οι μπάρες να παγώσουν. Στη συνέχεια, τις σπάμε παγωμένες σε μικρότερα κομμάτια και ιδανικά τις αποθηκεύουμε στη κατάψυξη σε σακούλες zip- bag.

Διαδικασία

Βήμα 1

Bάζουμε στο μούλτι 4-5 φράουλες και τις πολτοποιούμε πολύ καλά. Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τις κρατάμε για το τελικό στόλισμα. Στο ίδιο μούλτι προσθέτουμε 200 γρ. φράουλες και το γάλα ή την κρέμα γάλακτος και πολτοποιούμε.

Βήμα 2

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Μόλις δούμε ότι έχει ομογενοποιηθεί θρυμματίζουμε με τα χέρια μας, αφού πρώτα κρατήσουμε 3-4, όλα τα μπισκότα άλλα σε μεγαλύτερα και άλλα σε μικρότερα κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες (κρατάμε 3-4 ψιλοκομμένες) και τις προσθέτουμε και αυτές στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και σε περίπτωση που το θέλουμε πιο γλυκό προσθέτουμε επιπλέον μέλι.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε το μείγμα σε 2 ταψιά 30×40 εκ., στα οποία έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος και το απλώνουμε ομοιόμορφα φτιάχνοντας μια λεπτή στρώση. Στολίζουμε με τα μπισκότα που κρατήσαμε, τα οποία και θρυμματίζουμε στην επιφάνεια, τη σάλτσα φράουλας και τις ψιλοκομμένες φράουλες.

Βήμα 4

Καλύπτουμε τα ταψιά με μεμβράνη και τα μεταφέρουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 – 3 ώρες, μέχρι οι μπάρες να παγώσουν. Στη συνέχεια, τις σπάμε παγωμένες σε μικρότερα κομμάτια και ιδανικά τις αποθηκεύουμε στη κατάψυξη σε σακούλες zip- bag.