burger_provatinas
clock icon
30'

Μπέργκερ προβατίνας

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • Για τα μπέργκερ

  • 600 γρ. πρόβειο κιμά
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού σουμάκ
  • λίγο κύμινο
  • λίγη πάπρικα γλυκιά
  • λίγη ρίγανη αποξηραμένη
  • ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι
  • Για το ντιπ

  • 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • Για το σερβίρισμα

  • ψωμάκια του μπέργκερ, ζεσταμένα
  • φύλλα μαρουλιού
  • φέτες ντομάτας
  • πατάτες τηγανητές

Η προβατίνα μας επανασυστήνεται ως μπέργκερ και τρώγεται ιδιαιτέρως απολαυστικά με πολλά αρωματικά και μια δροσερή σως.

Ντιπ: Σε ένα μπολάκι χτυπάμε καλά όλα τα υλικά.

Μπέργκερ: Σε ένα ευρύχωρο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα μπέργκερ μαζί με αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για 1 ώρα.

Κατόπιν βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε σε 4 λεπτά μπιφτέκια ίδιου μεγέθους. Τα ψήνουμε στο γκριλ για μερικά λεπτά και από τις δύο πλευρές.

Απλώνουμε στο κάτω μέρος των ψωμιών το ντιπ που ετοιμάσαμε, τοποθετούμε φύλλα μαρουλιού, φέτα ντομάτας και τα μπιφτέκια και κλείνουμε με το καπάκι τους.

Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Ντιπ: Σε ένα μπολάκι χτυπάμε καλά όλα τα υλικά.

Βήμα 2

Μπέργκερ: Σε ένα ευρύχωρο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα μπέργκερ μαζί με αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 3

Κατόπιν βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε σε 4 λεπτά μπιφτέκια ίδιου μεγέθους. Τα ψήνουμε στο γκριλ για μερικά λεπτά και από τις δύο πλευρές.

Βήμα 4

Απλώνουμε στο κάτω μέρος των ψωμιών το ντιπ που ετοιμάσαμε, τοποθετούμε φύλλα μαρουλιού, φέτα ντομάτας και τα μπιφτέκια και κλείνουμε με το καπάκι τους.

Βήμα 5

Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M