MAIKADIS_biftekakia_mikri
clock icon
30'

Μπιφτεκάκια μοσχαρίσια με κρεμμυδοσαλάτα και πρόβειο γιαούρτι

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 600 γρ. κιμά από ελιά (μία φορά περασμένο)
  • 100 γρ. ψίχα από ψωμί μπαγιάτικο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. πρόβειο γιαούρτι με πέτσα
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Για την κρεμμυδοσαλάτα

  • 2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 10 ml χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Αυτά τα μοσχαρίσια μπιφτέκια γίνονται πολύ αρωματικά γιατί έχουν πολλά μυρωδικά στη συνταγή τους. Θα τα συνοδεύσετε με πανεύκολη κρεμμυδοσαλάτα, αλλά και πρόβειο γιαούρτι που θα δροσίσει το σύνολο.

Σε ένα μπολ με νερό μουλιάζουμε το ψωμί για 3-4'. Επειτα το στύβουμε πολύ καλά να μην έχει καθόλου νερό. Σε μια μεγάλη μπασίνα βάζουμε τον κιμά, το ψωμί, τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ιδανικά.

Κρεμμυδοσαλάτα: Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τα κρεμμύδια. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το λεμόνι, το αλάτι, τον μαϊντανό, ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επειτα πλάθουμε μικρά μπιφτεκάκια και ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή στα κάρβουνα αν έχουμε, για 3’΄-4’΄ από την κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με την κρεμμυδοσαλάτα και το πρόβειο γιαούρτι.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ με νερό μουλιάζουμε το ψωμί για 3-4'. Επειτα το στύβουμε πολύ καλά να μην έχει καθόλου νερό. Σε μια μεγάλη μπασίνα βάζουμε τον κιμά, το ψωμί, τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ιδανικά.

Βήμα 2

Κρεμμυδοσαλάτα: Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τα κρεμμύδια. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το λεμόνι, το αλάτι, τον μαϊντανό, ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βήμα 3

Επειτα πλάθουμε μικρά μπιφτεκάκια και ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή στα κάρβουνα αν έχουμε, για 3’΄-4’΄ από την κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με την κρεμμυδοσαλάτα και το πρόβειο γιαούρτι.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Studio LM