OliveMagazine

Black Forest

Black Forest

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το παντεσπάνι

  • 150γρ. βούτυρο
  • 6 αβγά
  • 75γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας
  • 240γρ. ζάχαρη
  • 75γρ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το σιρόπι

  • 180γρ. ζάχαρη
  • 250ml νερό
  • 100ml Kirsch (περίπου 2/3 φλιτζανιού)
  • Για τη γέμιση και τη διακόσμηση

  • 450γρ. κομπόστα βύσσινο στραγγισμένη
  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • 50γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5-6 κουτ. σούπας Kirsch
  • καρούλια σοκολάτας*
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να ασπρίσει το μίγμα, να πήξει και να τριπλασιαστεί σε όγκο. Λιώνετε το βούτυρο ελαφρά.

Κοσκινίζετε το αλεύρι με το κακάο και το προσθέτετε κουταλιά - κουταλιά στο μίγμα των αβγών μαζί με το βούτυρο και το αλάτι. Ανακατεύετε με απαλές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να έχετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.

Βουτυρώνετε τρεις όμοιες φόρμες με διάμετρο 20εκ., τις πασπαλίζετε με αλεύρι και ρίχνετε σε καθεμία από αυτές το 1/3 του μίγματος. Ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζετε τα παντεσπάνια από τον φούρνο και όταν κρυώσουν ελαφρά, τα αναποδογυρίζετε σε σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.

Ετοιμάζετε στο μεταξύ το σιρόπι: σε μικρή κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για μερικά λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά. Αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε το Kirsch.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ρίχνοντας λίγη λίγη τη ζάχαρη και το Kirsch, μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.

Σιροπιάζετε ελαφρά τους δίσκους από το παντεσπάνι. Τοποθετείτε τον πρώτο δίσκο σε πιατέλα και τον σκεπάζετε με μια στρώση κρέμας και το 1/3 των βύσσινων. Συνεχίζετε με τους υπόλοιπους δίσκους, την κρέμα και τα βύσσινα, χωρίς να παραλείψετε να καλύψετε τα πλαϊνά της τούρτας με κρέμα σαντιγί που θα αλείψετε με σπάτουλα.

Στολίζετε την επιφάνεια της Black Forest με μερικές ροζέτες σαντιγί (με το κορνέ ζαχαροπλαστικής), με μερικά βύσσινα και καρούλια σοκολάτας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tips

Για να φτιάξετε καρούλια σοκολάτας, λιώνετε σε μπεν μαρί 100γρ. κουβερτούρα μαζί με μία κουταλιά βούτυρο. Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα σε μαρμάρινη επιφάνεια ή σε λαδόκολλα και αφήνετε να κρυώσει εντελώς και να σφίξει. Περνάτε την επιφάνεια της σοκολάτας με ένα κοφτερό μαχαίρι φτιάχνοντας καρούλια, όπως κάνετε για το βούτυρο.


Μπορείτε να ψήσετε το παντεσπάνι όλο μαζί σε μια φόρμα με ψηλά τοιχώματα για 40 λεπτά. Όταν κρυώσει, κόψτε το οριζόντια με μία γερή κλωστή ή με μεγάλο κοφτερό μαχαίρι σε τρεις δίσκους.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr