Το μπριάμ στη Ζάκυνθο λέγεται μπουτρίδα και εκτός από τα κλασικά λαχανικά έχει και πράσινα φασολάκια. Να το φτιάξετε, είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό!

Υλικά
- 250γρ. φασολάκια φρέσκα, μισοβρασμένα
- ½ κιλό σέσκουλα, χοντροκομμένα και ζεματισμένα
- 3 πατάτες, σε μεγάλους κύβους
- 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, σε κύβους
- 300γρ. κολοκυθάκια, σε κύβους
- 5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρετε ελαφρά τη μελιτζάνα με τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο.Βήμα 2
Βάζετε τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα ταψί μαζί με τα σέσκουλα και τα φασολάκια και ανακατεύετε τα υλικά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας, το σκόρδο και τη ζάχαρη.Βήμα 3
Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στον φούρνο, 190οC για 1½ ώρα περίπου. Ελέγχετε το φαγητό κατά τη διάρκεια του ψησίματος και προσθέτετε, αν χρειάζεται, λίγο νερό.Βήμα 4
Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.Φωτογραφία Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling Elena Jeffrey