mbrousketes_me_apaki_anoigma

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 300 γρ. ντοματίνια πολύχρωμα
  • 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια
  • λίγο ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 τεμάχιο απάκι, κομμένο σε φέτες
  • 1 μπαγκέτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 300 γρ. τυρί τσαλαφούτι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Αυτό το μεζεδάκι με τα πολύχρωμα ντοματίνια, το τυρί τσαλαφούτι και το απάκι είναι ότι πρέπει για να μας ανοίξει την όρεξη…

Κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια, τα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το περισσότερο θυμάρι (κρατάμε λίγα φυλλαράκια για το σερβίρισμα), ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να μελώσουν, για περίπου 30΄.

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το απάκι μέχρι να ροδίσει και να βγάλει τα αρώματά του. Ραντίζουμε τις φέτες της μπαγκέτας με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τις βάζουμε στον φούρνο ή στην τοστιέρα για να φρυγανιστούν.

Αλείφουμε το τυρί πάνω στις ζεστές φέτες ψωμιού και τοποθετούμε εναλλάξ πάνω τους τα πολύχρωμα ντοματίνια με το απάκι. Γαρνίρουμε με λίγο επιπλέον θυμάρι και σερβίρουμε.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια, τα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το περισσότερο θυμάρι (κρατάμε λίγα φυλλαράκια για το σερβίρισμα), ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να μελώσουν, για περίπου 30΄.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το απάκι μέχρι να ροδίσει και να βγάλει τα αρώματά του. Ραντίζουμε τις φέτες της μπαγκέτας με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τις βάζουμε στον φούρνο ή στην τοστιέρα για να φρυγανιστούν.

Βήμα 3

Αλείφουμε το τυρί πάνω στις ζεστές φέτες ψωμιού και τοποθετούμε εναλλάξ πάνω τους τα πολύχρωμα ντοματίνια με το απάκι. Γαρνίρουμε με λίγο επιπλέον θυμάρι και σερβίρουμε.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio M