bucatini
clock icon
55'

Bucatini με γαρίδες, ντοματίνια και βασιλικό

Υλικά

  • 500 γρ. bucatini ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
  • 750 γρ. γαρίδες μέτριες καθαρισμένες από τα κεφάλια τους
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 120 ml κρασί λευκό
  • 1½ φλιτζάνι βασιλικό χοντροκομμένο και λίγα φύλλα για γαρνίρισμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εμείς τα ξέρουμε ως μακαρόνια παστίτσιου, οι Ιταλοί πάλι ονομάζουν αυτό το ζυμαρικό τους bucatini. Όπως και να τα πείτε το σίγουρο είναι ότι δημιουργούν πολύ νόστιμα πιάτα και ταιριάζουν υπέροχα με κόκκινες σάλτσες. Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.

Enjoy Cooking Enjoy Cooking

Τα απαραίτητα

Σπαγγετιέρα Küchenprofi San Remo 6 ltr, 23cm

Κουτάλα Σπαγγέτι Küchenprofi

Μύλοι Αλατιού & Πιπεριού Maxwell & Williams Maison

Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες. Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι 4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά.

Τις κρατάμε ζεστές σε ένα μπολ και στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε τις γαρίδες, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον βασιλικό και το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να αποκτήσουμε μια παχύρευστη σάλτσα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στα δύο.

Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε με κουτάλα σε πιάτα, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες. Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι 4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά.

Βήμα 2

Τις κρατάμε ζεστές σε ένα μπολ και στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε τις γαρίδες, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον βασιλικό και το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να αποκτήσουμε μια παχύρευστη σάλτσα.

Βήμα 3

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στα δύο.

Βήμα 4

Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε με κουτάλα σε πιάτα, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb