OliveMagazine

California rolls

California rolls

Μερίδες:για 36 ρολά σούσι
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 φύλλα φύκια νόρι
  • 1 ώριμο αβοκάντο αλλά σφιχτό, σε λωρίδες
  • 6 στικ καβουριού
  • ¼ αγγούρι, κομμένο στη μέση κατά μήκος και σε λωρίδες
  • λίγο μαυροσούσαμο για το τελείωμα
  • τζίντζερ τουρσί για το σερβίρισμα
  • πάστα wasabi για το σερβίρισμα
  • σάλτσα σόγιας για το σερβίρισμα
  • Για το ρύζι σούσι

  • 250γρ. ρύζι για σούσι
  • 2 κουτ. σούπας ιαπωνικό ξίδι ρυζιού
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη ψιλή καστανή
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το ρύζι: Το ξεπλένετε αρκετές φορές μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό και το στραγγίζετε πολύ καλά. Βάζετε το ρύζι σε κατσαρόλα μαζί με 250ml κρύο νερό, σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετε με καπάκι χαμηλώνετε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζετε για 30 λεπτά. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη σκεπασμένο για άλλα 15 λεπτά.

Στο μεταξύ ανακατεύετε σε κατσαρολάκι το ξίδι με τη ζάχαρη και 1 κουτ. γλυκού αλάτι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Βάζετε το καυτό ρύζι σε μεγάλο ρηχό μπολ με ¼ από το μίγμα ξιδιού ζάχαρης που ετοιμάσατε και ανακατεύετε. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλες 3 φορές μέχρι να τελειώσει το μίγμα.

Για τα ρολά: Απλώνετε περίπου το 1/6 του ρυζιού πάνω σε ένα φύλλο φυκιού νόρι καλύπτοντας το φύλλο κατά τα 2/3 μόνο.

Παίρνετε ένα σουπλά από μπαμπού, το καλύπτετε με ένα κομμάτι μεβράνη και το πασπαλίζετε με μαυροσούσαμο. Ακουμπάτε πάνω στο σουσάμι το φύλλο νόρι με το ρύζι, αλλά με τη μεριά του ρυζιού προς τα κάτω.

Μοιράζετε λωρίδες αβοκάντο, καβούρι και αγγούρι στο κέντρο του φύλλου νόρι. Με τη βοήθεια του σουπλά τυλίγετε σε ρολό προς τη μεριά που το φύλλο νόρι δεν είναι καλυμμένο με ρύζι. Αφαιρείτε τη μεβράνη και κόβετε όσο φύλλο νόρι περισσεύει.

Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα υλικά για να ετοιμάσετε συνολικά 6 ρολά τα οποία στη συνέχεια κόβετε σε 6 κομμάτια το καθένα. Σερβίρετε συνοδεύοντας με wasabi, τζίντζερ τουρσί και σάλτσα σόγιας.

Φωτογραφία: Ant Duncan - Food Styling: Sarah Cook

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr