OliveMagazine

Cheesecake μαστίχα-βερίκοκο

Cheesecake μαστίχα-βερίκοκο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη βάση

  • 150γρ. βούτυρο κρύο, σε κύβους
  • 50γρ ζάχαρη άχνη
  • 50γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 1 αβγό
  • 210γρ. αλεύρι πολυτελείας 55%
  • 60γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για την κρέμα

  • 250γρ. τυρί κρέμα
  • 40γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 δάκρυα μαστίχας
  • 250ml κρέμα γάλακτος 35%
  • Για την επικάλυψη

  • 250γρ. βερίκοκα κομπόστα ή φρέσκα καθαρισμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύετε όλα τα υλικά της βάσης-εκτός από το λιωμένο βούτυρο- με το φτερό, σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να πάρουν τη μορφή τριφτής ζύμης.

Τρίβετε το μίγμα, το ρίχνετε σε ταψί που έχετε απλώσει αντικολλητικό χαρτί και το ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρει ένα όμορφο, ξανθό χρώμα.

Αφού ψηθεί, αφήνετε να κρυώσει, το θρυμματίζετε και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθεί στο μπισκότο.

Ετοιμάζετε την κρέμα: Σε ένα σκεύος κοπανίζετε τα δάκρυα μαστίχας με τη ζάχαρη και τα ρίχνετε στον κάδο του μίξερ μαζί με όλα τα υλικά για την κρέμα. Χτυπάτε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν και το μίγμα να αφρατέψει. Μην χτυπήσετε όμως την κρέμα πολύ γιατί θα κόψει.

Μοντάρισμα: Σε ποτηράκια της αρεσκείας σας, τοποθετείτε τα θρυμματισμένα μπισκότα. Στη συνέχεια, προσθέτετε από πάνω την κρέμα τυριού και τα βάζετε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

Λίγο πριν σερβίρετε το γλυκό, διακοσμείτε με τα βερίκοκα.

Φωτογραφία -Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Στην συνταγή αυτή ταιριάζει απόλυτα η συνταγή: Κομπόστα Βερίκοκο με Δενδρολίβανο


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο