clock icon
55'

Cheesecake σοκολάτας με φράουλες (BINTEO)

Υλικά

    Για τη βάση:

  • 250 γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 2 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
  • Για τη σοκολατένια κρέμα τυριού:

  • 800 γρ. Arla Cream Cheese
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • ⅓ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 250 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 1 σφηνάκι λικέρ φράουλα
  • 200 γρ. φράουλες, σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και κοπανισμένα
  • Για το σερβίρισμα:

  • 250 γρ. φράουλες καθαρισμένες
  • φιλέ αμυγδάλου

Ετοιμάζουμε το πιο απολαυστικό cheesecake με σοκολάτα, φράουλες και αμύγδαλα.  Για σίγουρο αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε Arla Cream Cheese και βούτυρο Lurpak.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και ύστερα τα ανακατεύουμε με το κακάο και τo λιωμένο βούτυρο Lurpak να γίνουν ομοιόμορφη πάστα.

Στρώνουμε με αυτήν τον αποσπώμενο πάτο ενός ταψιού 23-24εκ., πιέζοντας το μείγμα με ένα κουτάλι, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα και ψήνουμε στο φούρνο στους 170°C για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς κι ετοιμάζουμε στο μεταξύ την κρέμα τυριού Arla.

Λιώνουμε τα κομμάτια της σοκολάτας σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με σπάτουλα. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει το μείγμα. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα τα τριμμένα αμύγδαλα, τις φράουλες και το λικέρ, ανακατεύοντας με τη σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το νέο μείγμα πάνω από τη βάση των μπισκότων και βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον ώστε να σταθεροποιηθεί καλά.

Πριν σερβίρουμε το cheesecake, διακοσμούμε την επιφάνειά του με φράουλες και φιλέ αμυγδάλου.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και ύστερα τα ανακατεύουμε με το κακάο και τo λιωμένο βούτυρο Lurpak να γίνουν ομοιόμορφη πάστα.

Βήμα 2

Στρώνουμε με αυτήν τον αποσπώμενο πάτο ενός ταψιού 23-24εκ., πιέζοντας το μείγμα με ένα κουτάλι, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα και ψήνουμε στο φούρνο στους 170°C για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς κι ετοιμάζουμε στο μεταξύ την κρέμα τυριού Arla.

Βήμα 3

Λιώνουμε τα κομμάτια της σοκολάτας σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με σπάτουλα. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει το μείγμα. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 4

Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα τα τριμμένα αμύγδαλα, τις φράουλες και το λικέρ, ανακατεύοντας με τη σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το νέο μείγμα πάνω από τη βάση των μπισκότων και βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον ώστε να σταθεροποιηθεί καλά.

Βήμα 5

Πριν σερβίρουμε το cheesecake, διακοσμούμε την επιφάνειά του με φράουλες και φιλέ αμυγδάλου.