OliveMagazine

Dumplings με γέμιση κοτόπουλο

Dumplings με γέμιση κοτόπουλο

Μερίδες:για 50 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:6'
Έτοιμο σε:36'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 50 wonton φύλλα τετράγωνα
  • 400γρ. κιμά από κοτόπουλο Νιτσιάκος
  • 40γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπερίτσα τσίλι καυτερή
  • 70ml soy sauce
  • 45ml σησαμέλαιο
  • 40ml sake ή κρασί λευκό
  • ½ λάχανο μέτριο, τριμμένο
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το dip

  • 200ml soy sauce
  • 2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι μικρό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι ρυζιού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, την πιπερίτσα τσίλι και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον κιμά του κοτόπουλου. Προσθέτετε το λάχανο, το σκόρδο, το τζίντζερ, το σησαμέλαιο, το σάκε, τη σάλτσα σόγιας και το αβγό και ζυμώνετε καλά το μίγμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Τοποθετείτε 1 γεμάτη κουταλιά του τσαγιού σε κάθε φύλλο wonton. Βρέχετε τις άκρες του φύλλου με νερό τα δάκτυλα σας και διπλώνετε τα wonton για να πάρουν τριγωνικό σχήμα. Τα τσιμπάτε γύρω γύρω και τα κλείνετε καλά με 16 μικρές πιέτες. Τοποθετείτε τα dumpling σε ένα αλευρωμένο ταψί.

Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνετε τα dumplings και τα βράζετε για 6 λεπτά. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια του νερού, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα σερβίρετε σε πιάτα, περιχύνοντας με το dip που φτιάχνετε ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά του.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr