chmichuri

ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ

clock icon
15'

Chimichurri Sauce (Σάλτσα Τσιμιτσούρι)

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού
  • ¼ φλιτζανιού φύλλα κόλιανδρου
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζανιού ξίδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ¾ κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι

Η διάσημη αργεντίνικη σάλτσα είναι ιδανική για να συνοδέψετε ψητό κρέας στο BBQ, ενώ μπορείτε -όπως κάνουν και οι Αργεντίνοι- να την προσθέσετε σε σάντουιτς με ψητό κρέας ή λουκάνικο για να τα κάνετε ακόμη πιο γευστικά.

Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
Μεταφέρετε σε μπολ και σερβίρετε συνοδεύοντας ψητό κρέας.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.

Βήμα 2

Μεταφέρετε σε μπολ και σερβίρετε συνοδεύοντας ψητό κρέας.