DIMITRAK.dakos_anoigma
clock icon
20'

Χωριάτικη με ντάκο, λιαστές ντομάτες και κολοκύθια

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 20 ντοματίνια, κομμένα στα δύο
  • 10 ελιές θρούμπες
  • 10 γρ. φύλλα κάππαρης
  • 1 πιπεριά, σε φέτες
  • 1 μικρό κολοκύθι, σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι, σε φέτες
  • λίγο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • λίγα φύλλα κέιλ, χοντροκομμένα
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 διπλό κρητικό κρίθινο ντάκο, σε κομμάτια
  • 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • μαύρο πιπέρι

Μια καλή χωριάτικη σαλάτα δεν λείπει από τα καλοκαιρινά τραπέζια μας. Αυτή ξεχωρίζει με την προσθήκη ντάκου, κολοκυθιού, λιαστής ντομάτας και καππαρόφυλλων, που της δίνουν άλλη γευστική ένταση.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το παξιμάδι, το λάδι, το ξίδι και τη φέτα.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το ξίδι και το ρίχνουμε στο μπολ με τα σαλατικά. Ρίχνουμε και τον ντάκο και ανακατεύουμε καλά.

Πασπαλίζουμε με το πιπέρι, γαρνίρουμε με την τριμμένη φέτα και σερβίρουμε.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το παξιμάδι, το λάδι, το ξίδι και τη φέτα.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το ξίδι και το ρίχνουμε στο μπολ με τα σαλατικά. Ρίχνουμε και τον ντάκο και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3

Πασπαλίζουμε με το πιπέρι, γαρνίρουμε με την τριμμένη φέτα και σερβίρουμε.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Studio LM