sausage in a bun
clock icon
30'

Χοτ ντογκ με καραμελωμένα κρεμμύδια

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 4 μικρές μπαγκέτες γαλλικές
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια λευκά
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο ανάλατο
  • 4 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 3 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
  • 3 κουτ. γλυκού μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
  • 8 κουτ. σούπας μουστάρδα (2 ανά μερίδα)
  • 8 κουτ. σούπας μαγιονέζα (2 ανά μερίδα)
  • 8 κουτ. σούπας κέτσαπ (2 ανά μερίδα)

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό ζεστό χοτ ντογκ με καραμελωμένα κρεμμύδια μέσα σε ψημένη γαλλική μπαγκέτα; Φτιάξτε το εύκολα και γρήγορα και θα ξετρελάνετε μικρούς και μεγάλους!

Αρχικά βάζουμε τις μπαγκέτες στον φούρνο στους 70°C μέχρι να γίνουν τραγανές, για 30΄. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και μετά στη μέση.

Όση ώρα ψήνονται οι μπαγκέτες ετοιμάζουμε τα λουκάνικα: Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι και ένα κομμάτι βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε στο νερό τα λουκάνικα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε εκεί τα λουκάνικα μέχρι το σερβίρισμα για να παραμείνουν ζεστά.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και κατόπιν σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το μπαλσάμικο, τη ζάχαρη και το θυμάρι και τα μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν, για περίπου 15΄-20΄.

Βγάζουμε τις μπαγκέτες από τον φούρνο, τις ανοίγουμε και τις αλείφουμε με την κέτσαπ, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, βάζουμε από ένα λουκάνικο και, τέλος, γαρνίρουμε με τα κρεμμύδια. Σερβίρουμε αμέσως.

Φωτογραφία: Vinny Whiteman

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά βάζουμε τις μπαγκέτες στον φούρνο στους 70°C μέχρι να γίνουν τραγανές, για 30΄. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και μετά στη μέση.

Βήμα 2

Όση ώρα ψήνονται οι μπαγκέτες ετοιμάζουμε τα λουκάνικα: Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι και ένα κομμάτι βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε στο νερό τα λουκάνικα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε εκεί τα λουκάνικα μέχρι το σερβίρισμα για να παραμείνουν ζεστά.

Βήμα 3

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και κατόπιν σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το μπαλσάμικο, τη ζάχαρη και το θυμάρι και τα μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν, για περίπου 15΄-20΄.

Βήμα 4

Βγάζουμε τις μπαγκέτες από τον φούρνο, τις ανοίγουμε και τις αλείφουμε με την κέτσαπ, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, βάζουμε από ένα λουκάνικο και, τέλος, γαρνίρουμε με τα κρεμμύδια. Σερβίρουμε αμέσως.

Φωτογραφία: Vinny Whiteman