OliveMagazine

Cookies διπλής σοκολάτας με σταφίδες

Cookies διπλής σοκολάτας με σταφίδες

Μερίδες:για 10 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 110γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 150γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 90γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αβγό
  • 15γρ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50γρ. σταφίδες μαύρες
  • 45γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 45γρ. σοκολάτα λευκή
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψιλοκόβετε τις σοκολάτες. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.

Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε το αβγό και έπειτα ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι. Τέλος, ρίχνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τις σταφίδες.

Με ένα κουτάλι κόβετε τα κούκις μοιράζοντας τη ζύμη στο ταψί αφήνοντας αρκετό διάστημα μεταξύ τους και βάζετε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Ψήνετε τα cookies στο φούρνο για περίπου 9 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr