14009756 – gourmet chocolate chip cookies with pumpkin

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

clock icon
35'

Cookies με σταγόνες σοκολάτας χωρίς γλουτένη

Υλικά

  • 200γρ. μείγμα Ζαχαροπλαστικής χωρίς γλουτένη (Pastry Mix) Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 35γρ. ζάχαρη
  • 100γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1 αβγό
  • 50γρ. βούτυρο
  • 50γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 5γρ. μπέικιν πάουντερ
  • λίγο αλάτι

Τραγανά και απολαυστικά cookies με σταγόνες σοκολάτας και χωρίς γλουτένη. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Για σίγουρο αποτέλεσμα, τα φτιάχνετε με μείγμα Ζαχαροπλαστικής Χωρίς Γλουτένη των Μύλων Αγίου Γεωργίου.

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το αβγό, τη ζάχαρη και 1 κουταλιά από το μείγμα Ζαχαροπλαστικής .Χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το υπόλοιπο μείγμα Ζαχαροπλαστικής με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνετε σταδιακά το μίγμα του Pastry Mix στο μίξερ, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος, προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και τα αμύγδαλα.
Βγάζετε τη ζύμη από το μίξερ και την πλάθετε σε μπάλα. Με το χέρι κόβετε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τα πιέζετε ελαφρά, ώστε να απλώσουν λίγο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα και ψήνετε τα cookies για 10-12 λεπτά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το αβγό, τη ζάχαρη και 1 κουταλιά από το μείγμα Ζαχαροπλαστικής .Χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το υπόλοιπο μείγμα Ζαχαροπλαστικής με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνετε σταδιακά το μίγμα του Pastry Mix στο μίξερ, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος, προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και τα αμύγδαλα.

Βήμα 3

Βγάζετε τη ζύμη από το μίξερ και την πλάθετε σε μπάλα. Με το χέρι κόβετε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τα πιέζετε ελαφρά, ώστε να απλώσουν λίγο.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα και ψήνετε τα cookies για 10-12 λεπτά.