OliveMagazine

Κρεμ μπρουλέ με φιστίκια

Κρεμ μπρουλέ με φιστίκια

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 κρόκοι αβγών
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 50γρ. φιστίκια ανάλατα, αλεσμένα σαν πούδρα
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 μπαστουνάκι φυσικής βανίλιας(τα σποράκια)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα αλεσμένα φιστίκια.

Μέσα σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα σποράκια της βανίλιας. Ρίχνετε το ζεστό γάλα στο μίγμα των κρόκων και ανακατεύετε καλά.

Μοιράζετε το μίγμα σε 6 πυρίμαχα φορμάκια και τα βάζετε σε μπεν μαρί στο φούρνο. Ψήνετε στους 140οC για 30-40 λεπτά ή μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αφήνετε τις κρέμες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τις διατηρείτε στο ψυγείο. Πριν σερβίρετε, πασπαλίζετε την επιφάνεια κάθε κρέμας με λίγη ζάχαρη και την καίτε με φλόγιστρο ή την αφήνετε στο γκριλ να ροδίσει και να καραμελώσει. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr