Avga_psomi
clock icon
20'

Croque-Madame α λα αγγλικά ή αλλιώς eggs in a hole

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • Για τα λαχανικά

  • 8 φέτες ψωµί προζυµένιο
  • ε.π. ελαιόλαδο
  • 4 αυγά µικρά
  • 4 κουτ. σούπας µαρµελάδα τσίλι
  • 1 αβοκάντο, λιωµένο, ανακατεµένο µε λίγο αλάτι, χυµό λάιµ και κόλιανδρο ψιλοκοµµένο

Δοκιμάστε αυτή την πανεύκολη συνταγή από την Αγγλία για αυγά με αβοκάντο που και θα ετοιμάσετε σε χρόνο dt, αλλά και θα εντυπωσιάσουν όσους τα δοκιμάσουν.

Αλείφουμε τις μισές φέτες ψωμιού με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (με καπάκι) μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Τις κρατάμε ζεστές σε φούρνο με χαμηλή θερμοκρασία.

Κάνουμε μια τρύπα στις υπόλοιπες φέτες ψωμιού, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τις τηγανίζουμε από τη μία πλευρά. Αναποδογυρίζουμε τις φέτες του ψωμιού ώστε η τηγανισμένη πλευρά να έρθει επάνω.

Σπάμε ένα αυγό και το περνάμε από σουρωτήρι ώστε να πέσει το πιο νερουλό μέρος του ασπραδιού και να μείνει το πιο σφιχτό. Το ρίχνουμε στην τρύπα του ψωμιού. Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σφίξει το ασπράδι.

Αλείφουμε τις άλλες μισές φέτες του ψωμιού με τη μαρμελάδα τσίλι και το λιωμένο αβοκάντο, από πάνω σκεπάζουμε με τις φέτες του ψωμιού που έχουν το αυγό και σερβίρουμε αμέσως.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Κατερίνα Λυκουρέση, Elena Jeffrey - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Γιάννης Μπουροδήμος - Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλείφουμε τις μισές φέτες ψωμιού με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (με καπάκι) μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Τις κρατάμε ζεστές σε φούρνο με χαμηλή θερμοκρασία.

Βήμα 2

Κάνουμε μια τρύπα στις υπόλοιπες φέτες ψωμιού, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τις τηγανίζουμε από τη μία πλευρά. Αναποδογυρίζουμε τις φέτες του ψωμιού ώστε η τηγανισμένη πλευρά να έρθει επάνω.

Βήμα 3

Σπάμε ένα αυγό και το περνάμε από σουρωτήρι ώστε να πέσει το πιο νερουλό μέρος του ασπραδιού και να μείνει το πιο σφιχτό. Το ρίχνουμε στην τρύπα του ψωμιού. Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σφίξει το ασπράδι.

Βήμα 4

Αλείφουμε τις άλλες μισές φέτες του ψωμιού με τη μαρμελάδα τσίλι και το λιωμένο αβοκάντο, από πάνω σκεπάζουμε με τις φέτες του ψωμιού που έχουν το αυγό και σερβίρουμε αμέσως.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Κατερίνα Λυκουρέση, Elena Jeffrey - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Γιάννης Μπουροδήμος - Φωτογραφία: Studio LM