OliveMagazine

Δυναμωτικός χαλβάς με ξηρούς καρπούς

Δυναμωτικός χαλβάς με ξηρούς καρπούς

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
  • 400γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 10 σπόρους κάρδαμου
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 360γρ. σιμιγδάλι
  • 150γρ. αμύγδαλα με το φλούδι, καβουρντισμένα και σπασμένα στο μούλτι
  • 100γρ. κολοκυθόσπορο, σπασμένο στο μούλτι
  • 3 κουτ. σούπας σπόρους τσία
  • 100γρ. κορινθιακές σταφίδες
  • 50γρ. goji berries
  • 2 κουτ. σούπας λιναρόσπορο
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μία μεσαία κατσαρόλα σιγοβράζετε το γάλα αμυγδάλου με τη ζάχαρη, το κάρδαμο και την κανέλα σε μέτρια προς σιγανή φωτιά για 5-7 λεπτά.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα συνεχώς για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστεί και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μία κουτάλα ρίχνετε το αρωματισμένο σιρόπι του γάλακτος στο σιμιγδάλι. Επαναφέρετε την κατσαρόλα στη φωτιά και μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά σε χαμηλή ένταση.

Προσθέτετε όλους τους ξηρούς καρπούς, την κανέλα και ανακατεύετε καλά.

Τοποθετείτε το μίγμα του χαλβά σε μία φόρμα και το στρώνετε ομοιόμορφα πιέζοντάς το ελαφρώς. Αφήνετε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα και ξεφορμάρετε. Πασπαλίζετε με κανέλα και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο