cake karydas parliaros anoigma new
clock icon
60'

Εύκολα ατομικά κέικ καρύδας από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 200 γρ. κρέμα καρύδας
  • 100 γρ. αραβοσιτέλαιο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • λίγο βούτυρο και ινδική καρύδα για τη φόρμα

Φτιάξτε αυτά το πανεύκολα ατομικά κέικ με την εξωτική γεύση της καρύδας, είναι ότι πρέπει για το καλοκαίρι.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα καρύδας, το αραβοσιτέλαιο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτοντας το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Βουτυρώνουμε μία φόρμα της αρεσκείας μας, χωρητικότητας 1 λίτρου ή 4 ατομικές φόρμες και πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στους 160°C για 40΄. Προαιρετικά γαρνίρουμε με φλέικς καρύδας.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα καρύδας, το αραβοσιτέλαιο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτοντας το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Βήμα 2

Βουτυρώνουμε μία φόρμα της αρεσκείας μας, χωρητικότητας 1 λίτρου ή 4 ατομικές φόρμες και πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα.

Βήμα 3

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στους 160°C για 40΄. Προαιρετικά γαρνίρουμε με φλέικς καρύδας.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM