tiganopswmo
clock icon
1:30'

Εύκολα τηγανόψωμα με φέτα στη φριτέζα αέρος

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 280 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 3/4 φλιτζ. νερό (μπορεί να χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο, ανάλογα με την υγρασία του αλευριού)
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο, για άλειμμα

Φτιάχνουμε νόστιμα τηγανόψωμα, τα γεμίζουμε με τυρί φέτα και τα ψήνουμε για μεγαλύτερη ευκολία και οικονομία στη φριτέζα αέρος.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι μαζί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.

Μετά το ξεκούρασμα της ζύμης, τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια και προσθέτουμε φέτα σε κάθε μπαλάκι ζυμώνοντας ελαφρά να ενσωματωθεί.

Ανοίγουμε τα μπαλάκια σε λεπτές δίσκους με τη βοήθεια ενός πλάστη ή με τις παλάμες μας. Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 180°C.

Εν τω μεταξύ, αλείφουμε ελαφρά την κάθε πλευρά των τηγανόψωμων με λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε στο καλάθι της φριτέζας αέρος, φροντίζοντας να μην στοιβάζουμε το ένα πάνω στο άλλο.

Ψήνουμε για περίπου 6΄ από την κάθε πλευρά ή μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, ελέγχοντας τακτικά και αναποδογυρίζοντάς τα όπως χρειάζεται για ομοιόμορφο ψήσιμο.

Σερβίρουμε τα τηγανόψωμα ζεστά και τα απολαμβάνουμε με τις αγαπημένες μας σάλτσες και γεμίσεις.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι μαζί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 2

Μετά το ξεκούρασμα της ζύμης, τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια και προσθέτουμε φέτα σε κάθε μπαλάκι ζυμώνοντας ελαφρά να ενσωματωθεί.

Βήμα 3

Ανοίγουμε τα μπαλάκια σε λεπτές δίσκους με τη βοήθεια ενός πλάστη ή με τις παλάμες μας. Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 180°C.

Βήμα 4

Εν τω μεταξύ, αλείφουμε ελαφρά την κάθε πλευρά των τηγανόψωμων με λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε στο καλάθι της φριτέζας αέρος, φροντίζοντας να μην στοιβάζουμε το ένα πάνω στο άλλο.

Βήμα 5

Ψήνουμε για περίπου 6΄ από την κάθε πλευρά ή μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, ελέγχοντας τακτικά και αναποδογυρίζοντάς τα όπως χρειάζεται για ομοιόμορφο ψήσιμο.

Βήμα 6

Σερβίρουμε τα τηγανόψωμα ζεστά και τα απολαμβάνουμε με τις αγαπημένες μας σάλτσες και γεμίσεις.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM