Plexoudes me elies kai feta
clock icon
40'

Εύκολη συνταγή για ζυμαρικά: Φτιάχνουμε πλεξούδες με ελιές και φέτα

Υλικά

  • Μερίδες: 4-5
  • 500 γρ. πλεξούδες
  • Για τη σάλτσα:

  • 30 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • ½ κ.γ. ρίγανη ξερή ή 2 κλωναράκια φρέσκια
  • 4 κ.σ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, σε φέτες
  • 6-7 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. φέτα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα:

  • λίγη φρέσκια ρίγανη ή λίγο φρέσκο βασιλικό

Φτιάχνουμε πλεξούδες με ελιές και φέτα. Με λίγα υλικά ετοιμάζουμε μια γρήγορη και νόστιμη μακαρονάδα.

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πλεξούδες al dente. Τις σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.

Σάλτσα: Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα σκόρδα προσεκτικά να μη μαυρίσουν. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, τη ρίγανη, πιπέρι και το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Κατόπιν προσθέτουμε τις πλεξούδες και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σάλτσα.

Προσθέτουμε τις ελιές, τα ντοματίνια και τη φέτα θρυμματισμένη και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2΄-3΄ σε δυνατή φωτιά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού ή ρίγανης.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πλεξούδες al dente. Τις σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.

Βήμα 2

Σάλτσα: Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα σκόρδα προσεκτικά να μη μαυρίσουν. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, τη ρίγανη, πιπέρι και το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Κατόπιν προσθέτουμε τις πλεξούδες και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σάλτσα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τις ελιές, τα ντοματίνια και τη φέτα θρυμματισμένη και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2΄-3΄ σε δυνατή φωτιά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού ή ρίγανης.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη