brownies_Parliaros noigma
clock icon
50'

Εύκολο brownie από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

  • Μερίδες: 12
  • 200 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο
  • 400 γρ. βούτυρο
  • 6 αυγά
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κακάο
  • 20 γρ. ποικιλία καβουρδισμένων ξηρών καρπών

Αυτό το brownie ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα και γίνεται υπέροχο συνοδευτικό των απογευματινών μας ροφημάτων…

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ρίχνουμε σε αυτά το βούτυρο με την κουβερτούρα. Ενσωματώνουμε το αλεύρι, το κακάο και τους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

Στρώνουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί μέσα σ’ ένα τετράγωνο ταψί 25x25 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30΄ ακριβώς.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ρίχνουμε σε αυτά το βούτυρο με την κουβερτούρα. Ενσωματώνουμε το αλεύρι, το κακάο και τους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

Βήμα 3

Στρώνουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί μέσα σ’ ένα τετράγωνο ταψί 25x25 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30΄ ακριβώς.

Βήμα 4

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM