Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 120°C στον αέρα και απλώνετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
Βάζετε στο μίξερ τα ασπράδια των αβγών και τα χτυπάτε στη μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε κουταλιά - κουταλιά τη ζάχαρη με το μίξερ πάντα σε λειτουργία. Όταν τελειώσει η ζάχαρη και έχει χτυπηθεί καλά η μαρέγκα θα πρέπει να στέκεται τόσο καλά ώστε αν αναποδογυρίσετε τον κάδο του μίξερ να μην πέφτει.
Με ένα κουτάλι παίρνετε λίγη λίγη μαρέγκα και βάζετε μία -μία κουταλιά στο χαρτί ψησίματος (όχι κολλητά, σε απόσταση μερικά εκατοστά). Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα μέχρι οι μαρέγκες να γίνουν τραγανές και να αφαιρούνται από το χαρτί εύκολα. Τις αφήνετε να κρυώσουν.
Πολτοποιείτε το 1/3 από τις φράουλες και φτιάχνετε μια σάλτσα. Κρατάτε τις υπόλοιπες στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί.
Σπάτε τα 3/4 της μαρέγκας και τα μοιράζετε σε ποτήρια ή μπολ σερβιρίσματος. Ρίχνετε λίγο από τον πολτό φράουλας και μοιράζετε μερικά κομμάτια φράουλας.
Μοιράζετε τη σαντιγί στα ποτήρια, γαρνίρετε με λίγες ακόμα φράουλες και σερβίρετε.