fagioli e scarole
clock icon
1:30'

Fagioli e scarole ή αλλιώς φασολάδα με αντίδια και λουκάνικο

Υλικά

  • Μερίδες: 6
  • 200 γρ. λευκά φασόλια
  • 2 καρότα
  • 2 μπαστούνια σέλερι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 μικρό πεπεροντσίνο
  • 150 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 3 λουκάνικα (τύπου συριανά με μαραθόσπορο)
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κιλό αντίδια
  • αλάτι

Η Μάγκυ Ταμπακάκη μας φτιάχνει fagioli e scarole, μια πεντανόστιμη σούπα με βάση τα λευκά φασόλια, που φτιάχνεται με προσθήκη αντιδιών και λουκάνικου.

Βράζουμε στη χύτρα ή σε μια κατσαρόλα τα φασόλια σκέτα μέσα σε νερό. Τα σουρώνουμε και κρατάμε 2 φλιτζάνια από το νερό που έβρασαν. Κόβουμε σε μικρά καρέ τα λαχανικά (καρότο, σέλερι, κρεμμύδι) και το πεπεροντσίνο.

Παίρνουμε μια άλλη κατσαρόλα και ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα στα δύο και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς. Βάζουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε και τα αντίδια χοντροκομμένα.

Βάζουμε νερό μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15΄ και προσθέτουμε τα ήδη βρασμένα φασόλια με λίγο από το νερό όπου έβρασαν. Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν η σούπα έχει χυλώσει. Σερβίρουμε με δύο φέτες μπρουσκεταρισμένο ψωμί.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης -  Φωτογραφία: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε στη χύτρα ή σε μια κατσαρόλα τα φασόλια σκέτα μέσα σε νερό. Τα σουρώνουμε και κρατάμε 2 φλιτζάνια από το νερό που έβρασαν. Κόβουμε σε μικρά καρέ τα λαχανικά (καρότο, σέλερι, κρεμμύδι) και το πεπεροντσίνο.

Βήμα 2

Παίρνουμε μια άλλη κατσαρόλα και ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα στα δύο και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς. Βάζουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε και τα αντίδια χοντροκομμένα.

Βήμα 3

Βάζουμε νερό μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15΄ και προσθέτουμε τα ήδη βρασμένα φασόλια με λίγο από το νερό όπου έβρασαν. Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν η σούπα έχει χυλώσει. Σερβίρουμε με δύο φέτες μπρουσκεταρισμένο ψωμί.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης -  Φωτογραφία: Studio M