ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

clock icon
1:5'

Φακές με γαρίδες και μέλι

Υλικά

  • 400γρ. Φακές Ψιλές ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1 κουτ. σούπας Μέλι Ανθέων ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο +1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • ½ φλιτζάνι πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι Καλαμπόκι ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • ½ φλιτζάνι Tomatina ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3-4 κουτ. σούπας ξίδι
  • 4 κουτ. σούπας Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τις γαρίδες

  • 24 γαρίδες Νο 2, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες
  • 3 κουτ. σούπας Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • ξίδι
  • 1-2 κουτ. σούπας Μέλι Ανθέων ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένα απλό αλλά νόστιμο πιάτο που θα φτιάξετε με Φακές ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και με το κατάλληλο σερβίρισμα στέκεται άνετα ακόμα και στο γιορτινό τραπέζι.

Βράζετε τις φακές μαζί με το ολόκληρο κρεμμύδι. Τις αλατίζετε και τις σουρώνετε.
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτετε τις φακές και σοτάρετε όλα τα υλικά.
Σβήνετε με το ξίδι. Προσθέτετε το μέλι, την ντομάτα, την πιπεριά, το καλαμπόκι και το μαϊντανό. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Ζεσταίνετε το λάδι, σοτάρετε τις γαρίδες και αλατοπιπερώνετε.
Σβήνετε με λίγο ξίδι και περιχύνετε με μέλι. Κρατάτε μερικές γαρίδες στην άκρη για το γαρνίρισμα και τις υπόλοιπες τις ανακατεύετε με τις φακές. Μοιράζετε τις φακές σε ποτήρια ή μπολάκια, γαρνίρετε με γαρίδες και μαϊντανό και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τις φακές μαζί με το ολόκληρο κρεμμύδι. Τις αλατίζετε και τις σουρώνετε.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.

Βήμα 3

Προσθέτετε τις φακές και σοτάρετε όλα τα υλικά.

Βήμα 4

Σβήνετε με το ξίδι. Προσθέτετε το μέλι, την ντομάτα, την πιπεριά, το καλαμπόκι και το μαϊντανό. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε. Αποσύρετε από τη φωτιά.

Βήμα 5

Ζεσταίνετε το λάδι, σοτάρετε τις γαρίδες και αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 6

Σβήνετε με λίγο ξίδι και περιχύνετε με μέλι. Κρατάτε μερικές γαρίδες στην άκρη για το γαρνίρισμα και τις υπόλοιπες τις ανακατεύετε με τις φακές. Μοιράζετε τις φακές σε ποτήρια ή μπολάκια, γαρνίρετε με γαρίδες και μαϊντανό και σερβίρετε.