Το σπυρωτό φακόρυζο με την προσθήκη του κιμά και των μπαχαρικών γίνεται ένα πεντανόστιμο θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για μεσημεριανό ή βραδινό.

Υλικά
- 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
- 200 γρ. φακές, βρασμένες
- 150 γρ. ρύζι για πιλάφι ή καστανό, βρασμένο
- 1 κουτ. σούπας σταφίδες
- 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ή κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 200 ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου