OliveMagazine

Φασολάκια λαδερά με «πέστο» από πιπεριά Φλωρίνης

Φασολάκια λαδερά με «πέστο» από πιπεριά Φλωρίνης

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600 γρ. φασολάκια στρογγυλά
  • 45 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + 45-60 ml
  • 180 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. πατάτες baby, κομμένες στη μέση
  • 15 γρ. πελτέ τομάτας
  • 500 γρ. τομάτα κονκασέ
  • 360 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης, από βάζο
  • 45 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • φρέσκο ψωμί ή παξιμάδια για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τον πελτέ, την τομάτα κονκασέ και το ζωμό και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Βάζουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά με μισόκλειστο καπάκι.

Παράλληλα προσθέτουμε στο μούλτι την πιπεριά Φλωρίνης, το μαϊντανό, το σκόρδο και 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και πολτοποιούμε σε μορφή πάστας.

Δοκιμάζουμε τα φασολάκια και διορθώνουμε για αλάτι και πιπέρι. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε το μείγμα με την πιπεριά Φλωρίνης, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Αποσύρουμε από το μάτι, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, γαρνίρουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο