GIKAS_FOKATSIA_mikri
clock icon
30'

Φοκάτσια με κάστανα, μπέικον και ξερά κρεμμύδια

Υλικά

Αυτή η φοκάτσια με τα κάστανα της εποχής σερβίρεται υπέροχα ως ορεκτικό σε ένα γιορτινό κάλεσμα. Η συνταγή αναδεικνύεται χάρη στα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ.

Γρήγορο προζύμι: Βάζουμε το νερό, το Aλεύρι για  Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ  σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά ώστε να έχουμε έναν χυλό. Αφήνουμε για περίπου 2 ώρες να διπλασιαστεί.

Ζύμη: Όσο περιμένουμε, βάζουμε τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ εκτός από το αλάτι και τα δουλεύουμε με τα χέρια μας. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Έπειτα ενώνουμε το προζύμι και τη ζύμη, προσθέτουμε το αλάτι, δουλεύουμε τη ζύμη και, αφού ομογενοποιηθεί, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει λίγο.

Μόλις φουσκώσει, τη βάζουμε σε ένα ορθογώνιο ταψί με τοιχώματα και προσεκτικά την ανοίγουμε με τα χέρια μας. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει κι άλλο. Μόλις φουσκώσει, ρίχνουμε από πάνω το κρεμμύδι, το μπέικον και τα κάστανα, αρκετό ελαιόλαδο και προσεκτικά με τα δάχτυλά μας κάνουμε ελαφριές τρύπες στη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για περίπου 17΄.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Γιάννης Μπουροδήμος, Φωτογραφία: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Γρήγορο προζύμι: Βάζουμε το νερό, το Aλεύρι για  Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ  σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά ώστε να έχουμε έναν χυλό. Αφήνουμε για περίπου 2 ώρες να διπλασιαστεί.

Βήμα 2

Ζύμη: Όσο περιμένουμε, βάζουμε τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ εκτός από το αλάτι και τα δουλεύουμε με τα χέρια μας. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Έπειτα ενώνουμε το προζύμι και τη ζύμη, προσθέτουμε το αλάτι, δουλεύουμε τη ζύμη και, αφού ομογενοποιηθεί, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει λίγο.

Βήμα 3

Μόλις φουσκώσει, τη βάζουμε σε ένα ορθογώνιο ταψί με τοιχώματα και προσεκτικά την ανοίγουμε με τα χέρια μας. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει κι άλλο. Μόλις φουσκώσει, ρίχνουμε από πάνω το κρεμμύδι, το μπέικον και τα κάστανα, αρκετό ελαιόλαδο και προσεκτικά με τα δάχτυλά μας κάνουμε ελαφριές τρύπες στη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για περίπου 17΄.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Γιάννης Μπουροδήμος, Φωτογραφία: Studio M