manitaria_vrwmi
clock icon
1:10'

Γεμιστά μανιτάρια με βρώμη

Υλικά

  • 8 μεγάλα μανιτάρια λευκά
  • 4 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • 3 πιπεριές κόκκινες, σε ζαράκια
  • 80γρ. νιφάδες βρώμης
  • ½ κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας ηλιόσπορους
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Παραλλαγή: Μπορείτε να αφαιρέσετε τις πιπεριές και να προσθέσετε στο μίγμα μπρόκολα, ντομάτες ψιλοκομμένες ή κολοκυθάκια σε κύβους.

Ένα ξεχωριστό ορεκτικό με το οποίο θα γευτούμε τη βρώμη… αλλιώς. Μία εύκολη συνταγή με βάση τα μανιτάρια για να εντυπωσιάσουμε σε κάθε τραπέζι.

Σκουπίζετε καλά τα μανιτάρια με υγρό πανί. Αφαιρείτε τα ποδαράκια τους και τα ψιλοκόβετε.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα ποδαράκια των μανιταριών και τις πιπεριές, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και ψήνετε για 7-10 λεπτά.
Προσθέτετε το μαϊντανό και τη βρώμη, ανακατεύετε και ρίχνετε το στραγγιστό γιαούρτι. Ανακατεύετε στο μίγμα και τους ηλιόσπορους και γεμίζετε με αυτό τα μανιτάρια.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Μεταφέρετε τα μανιτάρια σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ψηθούν καλά τα μανιτάρια και η γέμισή τους να κάνει μια ωραία κρούστα. Τα σερβίρετε σαν συνοδευτικό σε ψητά κρεατικά.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Σκουπίζετε καλά τα μανιτάρια με υγρό πανί. Αφαιρείτε τα ποδαράκια τους και τα ψιλοκόβετε.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα ποδαράκια των μανιταριών και τις πιπεριές, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και ψήνετε για 7-10 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέτετε το μαϊντανό και τη βρώμη, ανακατεύετε και ρίχνετε το στραγγιστό γιαούρτι. Ανακατεύετε στο μίγμα και τους ηλιόσπορους και γεμίζετε με αυτό τα μανιτάρια.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Μεταφέρετε τα μανιτάρια σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ψηθούν καλά τα μανιτάρια και η γέμισή τους να κάνει μια ωραία κρούστα. Τα σερβίρετε σαν συνοδευτικό σε ψητά κρεατικά.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb