ARLA Granola meli-anoigma

ΠΡΩΙΝΟ – BRUNCH

clock icon
1:30'

Γκρανόλα με μέλι

Υλικά

  • 100 γρ. Βούτυρο Lurpak Soft (ανάλατο)
  • 500 γρ. ακατέργαστη βρώμη, 3-4 είδη
  • 75 γρ. αμύγδαλα
  • 75 γρ. φουντούκια
  • 75 γρ. ηλιόσπορο
  • 75 γρ. κολοκυθόσπορο
  • Υγρά υλικά

  • 200 ml μέλι
  • 35 γρ. ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
  • 100 ml νερό

Εύκολη σπιτική γκρανόλα με βρώμη και ξηρούς καρπούς. Το μυστικό της επιτυχίας της κρύβεται στο  Lurpak Soft.

Τοποθετούμε όλα τα υγρά υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά μαζί σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υγρά και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε την γκρανόλα ισομερώς στις 2 φόρμες στις οποίες έχουμε προηγουμένως τοποθετήσει χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C για περίπου 1 ώρα.
Ανακατεύουμε την γκρανόλα προσεκτικά με μία μεγάλη πιρούνα και ψήνουμε στον φούρνο για άλλη μία ώρα στους 100°C. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε να στεγνώσει μέσα σε αυτόν.
Στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε την γκρανόλα σε ένα αεροστεγές δοχείο και τη διατηρούμε σε ξηρό και δροσερό μέρος. Διατηρείται για περίπου 2 μήνες.

Διαδικασία

Βήμα 1

Τοποθετούμε όλα τα υγρά υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά μαζί σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υγρά και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 2

Μοιράζουμε την γκρανόλα ισομερώς στις 2 φόρμες στις οποίες έχουμε προηγουμένως τοποθετήσει χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε την γκρανόλα προσεκτικά με μία μεγάλη πιρούνα και ψήνουμε στον φούρνο για άλλη μία ώρα στους 100°C. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε να στεγνώσει μέσα σε αυτόν.

Βήμα 4

Στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε την γκρανόλα σε ένα αεροστεγές δοχείο και τη διατηρούμε σε ξηρό και δροσερό μέρος. Διατηρείται για περίπου 2 μήνες.