MAIKADIS glistrida_anoigma
clock icon
15'

Γλιστρίδα με αγγούρι, φέτα και ελιές Αγρινίου

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 150 γρ. γλιστρίδα (αντράκλα)
  • 50 γρ. μαϊντανό, τα φύλλα
  • 10 γρ. δυόσμο, τα φύλλα
  • 1 μικρό αγγουράκι
  • 80 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας παλαιωμένο ξίδι
  • 12 ελιές Αγρινίου

Η ζέστη του καλοκαιριού θέλει δροσερές σαλάτες ακόμη και για κυρίως γεύματα. Αυτή ειδικά που έχει σαν πρωταγωνιστή το αγγούρι, που έχει μεγάλο ποσοστό νερού στα συστατικά του, θα μας δροσίσει και θα μας χορτάσει ταυτόχρονα!

Πλένουμε πολύ σχολαστικά όλα τα φυλλώδη λαχανικά. Τα στεγνώνουμε καλά. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο και κόβουμε το αγγουράκι σε λεπτές ροδέλες. Ρίχνουμε τη γλιστρίδα σε μια σαλατιέρα.

Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Τρίβουμε τη φέτα πάνω από τη γλιστρίδα, κατόπιν ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, περιχύνουμε με το μείγμα ελαιόλαδου και το παλαιωμένο ξίδι και τελειώνουμε με τις ελιές Αγρινίου.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε πολύ σχολαστικά όλα τα φυλλώδη λαχανικά. Τα στεγνώνουμε καλά. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο και κόβουμε το αγγουράκι σε λεπτές ροδέλες. Ρίχνουμε τη γλιστρίδα σε μια σαλατιέρα.

Βήμα 2

Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Τρίβουμε τη φέτα πάνω από τη γλιστρίδα, κατόπιν ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, περιχύνουμε με το μείγμα ελαιόλαδου και το παλαιωμένο ξίδι και τελειώνουμε με τις ελιές Αγρινίου.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Studio LM