gouacamole
clock icon
15'

Γουακαμόλε με πράσινο μήλο και καβουρδισμένο κολοκυθόσπορο

Υλικά

  • Μερίδες: 2-4
  • 170 γρ. καθαρή πούλπα κρητικού ώριμου αβοκάντο
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο ξερό κρεμμύδι
  • 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά πράσινη (κέρατο)
  • 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
  • 1 κουτ. σούπας καβουρδισμένος κολοκυθόσπορος
  • Μισό πράσινο μήλο κομμένο σε φέτες
  • Καψαλισμένες φέτες ψωμιού της αρεσκείας μας
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Μισή κούπα λάιμ

Μαζί με τις χειμερινές ποικίλες κρητικού αβοκάντο φουέρτε και μπέικον, μας έρχονται και τα μήλα! Μια εναλλακτική συνταγή γουακαμόλε της ομάδας του Matzenta Kuzina del Sol στα Χανιά, απόλυτα εναρμονισμένη με την εποχή μας.

Σε μεταλλικό βαθύ σκεύος τοποθετούμε την πούλπα αβοκάντο μαζί με το κρεμμύδι, την πιπεριά, τον κόλιανδρο, το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά με πιρούνι χώρος να λιώσουμε εντελώς το μίγμα.

Σερβίρουμε σε σκεύος της επιλόγης μας και πασπαλίζουμε με τον κολοκυθόσπορο. Σερβίρουμε με καψαλισμένες φέτες ψωμιού και τη φέτα λάιμ.

Φωτογραφία Διογένης Παπαδόπουλος

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μεταλλικό βαθύ σκεύος τοποθετούμε την πούλπα αβοκάντο μαζί με το κρεμμύδι, την πιπεριά, τον κόλιανδρο, το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά με πιρούνι χώρος να λιώσουμε εντελώς το μίγμα.

Βήμα 2

Σερβίρουμε σε σκεύος της επιλόγης μας και πασπαλίζουμε με τον κολοκυθόσπορο. Σερβίρουμε με καψαλισμένες φέτες ψωμιού και τη φέτα λάιμ.

Φωτογραφία Διογένης Παπαδόπουλος