TOURLOUmeFASOLIA
clock icon
2:0'

Τουρλού με λευκά φασόλια και καλοκαιρινά λαχανικά

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 3 πατάτες, κομμένες σε τέταρτα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 κολοκυθάκια, κομμένα σε τέταρτα
  • 4 πιπεριές, χοντροκομμένες
  • 1 καρότο, κομμένο σε τέταρτα
  • 1 κουτ. σούπας σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες, χοντροκομμένες
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • ½ κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 200 γρ. λευκά φασόλια που έχουμε ήδη βράσει νωρίτερα
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο, προαιρετικά
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Το φαγητό μπορεί να ψηθεί και στον φούρνο μέσα στη χύτρα.

Τουρλού, το πιο καλοκαιρινό, εύκολο φαγητό με ό,τι καλό έχει το ψυγείο μας. Ο συνδυασμός με τα λευκά φασόλια το κάνει σκέτο γλύκισμα! Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ  Cook-Shop.

Enjoy Cooking Enjoy Cooking

Τα απαραίτητα

Χειροκίνητος Κόφτης Κρεμμυδιών Tescoma Handy

Σετ Χύτρα Ταχύτητας και Τηγάνι 6lt, 2,5lt Fissler Vitaquick

Μύλοι Αλατιού & Πιπεριού Maxwell & Williams Maison

Στη χύτρα βράζουμε τα φασόλια με άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε. Σε μια ίδια κατσαρόλα  ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες για 2΄. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλατίζουμε και το σοτάρουμε για 1΄. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, το καρότο, το σέλινο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2΄.

Τέλος, προσθέτουμε τα φασόλια, τις ντομάτες, τη σάλτσα ντομάτας, 150 ml ζεστό νερό, τον βασιλικό, το θυμάρι, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε το φαγητό για 40΄ σε μέτρια φωτιά και αν χρειάζεται επιπλέον νερό, το προσθέτουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Τέλος, δυναμώνουμε 10’ τη φωτιά να μελώσει το φαγητό . Σερβίρουμε το τουρλού με φέτα και μπούκοβο.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Στη χύτρα βράζουμε τα φασόλια με άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε. Σε μια ίδια κατσαρόλα  ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες για 2΄. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλατίζουμε και το σοτάρουμε για 1΄. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, το καρότο, το σέλινο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2΄.

Βήμα 2

Τέλος, προσθέτουμε τα φασόλια, τις ντομάτες, τη σάλτσα ντομάτας, 150 ml ζεστό νερό, τον βασιλικό, το θυμάρι, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε το φαγητό για 40΄ σε μέτρια φωτιά και αν χρειάζεται επιπλέον νερό, το προσθέτουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Βήμα 3

Τέλος, δυναμώνουμε 10’ τη φωτιά να μελώσει το φαγητό . Σερβίρουμε το τουρλού με φέτα και μπούκοβο.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη