Bougiournti_friteza_aeros
clock icon
20'

Η εύκολη πικάντικη σάλτσα μπουγιουρντί, έτοιμη σε 15′ στη φριτέζα αέρος

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 500 γρ. κοντά ζυμαρικά
  • 200 γρ. φέτα
  • 150 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 μεγάλη πιπεριά κέρατο, κομμένη σε κύβους
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

Tips

  • Μπορούμε να εμπλουτίσουμε το μπουγιουρντί με χωριάτικο λουκάνικο ή παστουρμά.
  • Τα ντοματίνια μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με ντοματάκια κονκασέ.

Μια εκπληκτική μακαρονάδα που «ζεσταίνει» πικάντικα τα πιάτα μας, χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Το μπουγιουρντί γίνεται μια υπέροχη σάλτσα στα γρήγορα – εξάλλου, το μεγάλο πλεονέκτημα του air fryer είναι η εξοικονόμηση χρόνου.

Στο ειδικό σκεύος ψησίματος σιλικόνης για το air fryer ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μπουγιουρντί και ψήνουμε για 15΄ στους 175°C.

Όσο ψήνεται βράζουμε τα ζυμαρικά της επιλογής μας και μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε.

Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με το καυτό μπουγιουρντί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Στο ειδικό σκεύος ψησίματος σιλικόνης για το air fryer ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μπουγιουρντί και ψήνουμε για 15΄ στους 175°C.

Βήμα 2

Όσο ψήνεται βράζουμε τα ζυμαρικά της επιλογής μας και μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε.

Βήμα 3

Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με το καυτό μπουγιουρντί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη