kalamarakia_air_fryer
clock icon
25'

Καλαμαράκια τηγανητά στη φριτέζα αέρος

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 600 γρ. καλαμαράκια κατεψυγμένα
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • λεμόνι, για το σερβίρισμα
  • πιπέρι καγιέν
  • αλάτι

Η φριτέζα αέρος μας διευκολύνει τη ζωή και μας εξοικονομεί χρόνο και χρήματα και στη νηστεία! Φτιάξτε, λοιπόν, αυτή την απλούστατη συνταγή για καλαμαράκια και είναι βέβαιο πως θα είναι εξίσου τραγανά και ταυτόχρονα πιο υγιεινά, αφού δεν τηγανίζονται μέσα στο καυτό λάδι.

Προθερμαίνουμε το air fryer στους 180°C. Πλένουμε τα καλαμαράκια και τα στεγνώνουμε πολύ καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε καλά.

Χρησιμοποιώντας σπρέι λαδιού ή πινέλο σιλικόνης λαδώνουμε ελαφρά τα καλαμαράκια. Αν δεν τα λαδώσουμε, το αλεύρι θα ψηθεί και θα σκληρύνει και δεν θα αποκτήσουν την τραγανή κρούστα που θέλουμε.

Ψήνουμε στους 180°C για 12΄. Ανακινούμε τον κάδο ανά 4΄ για να ψηθούν τα καλαμαράκια ομοιόμορφα. Σερβίρουμε με λεμόνι.

Stlying: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιαδης, Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το air fryer στους 180°C. Πλένουμε τα καλαμαράκια και τα στεγνώνουμε πολύ καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 2

Χρησιμοποιώντας σπρέι λαδιού ή πινέλο σιλικόνης λαδώνουμε ελαφρά τα καλαμαράκια. Αν δεν τα λαδώσουμε, το αλεύρι θα ψηθεί και θα σκληρύνει και δεν θα αποκτήσουν την τραγανή κρούστα που θέλουμε.

Βήμα 3

Ψήνουμε στους 180°C για 12΄. Ανακινούμε τον κάδο ανά 4΄ για να ψηθούν τα καλαμαράκια ομοιόμορφα. Σερβίρουμε με λεμόνι.

Βήμα 4

Stlying: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιαδης, Φωτογραφία: Studio LM