keik_ananas_anoigma
clock icon
1:10'

Καλοκαιρινό κέικ με χυμό ανανά από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

    Μερίδες: 8-10

  • 3 αυγά
  • 230 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 130 γρ. χυμό ανανά
  • 120 γρ. αραβοσιτέλαιο
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Φτιάχνουμε κέικ με χυμό ανανά για να γλυκάνουμε εξωτικά τα καλοκαιρινά -και όχι μόνο- τραπέζια.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Σταματάμε το χτύπημα, αδειάζουμε τον μισό χυμό και το μισό αραβοσιτέλαιο και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.

Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 40΄. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Σταματάμε το χτύπημα, αδειάζουμε τον μισό χυμό και το μισό αραβοσιτέλαιο και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 3

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 40΄. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.