EBAGELOU_arni_small
clock icon
3:15'

Κατσικάκι με μέλι, δυόσμο και πατάτες στον φούρνο

Υλικά

    Μερίδες: 6

  • 3 κιλά κατσικάκι μπούτι και σπάλα
  • ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια, τον χυμό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κλαράκι φρέσκο θυμάρι
  • 1 κλαράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κιλό πατάτες baby
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα μελιού

  • 2-3 κλαδάκια φρέσκο δυόσμο
  • 1 κρεμμυδάκι το άσπρο μέρος, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο
  • 3 κουτ. σούπας μέλι

Αργοψήνουμε μελωμένο κατσικάκι με πατάτες στη γάστρα για τα γιορτινά -και όχι μόνο- τραπέζια.

Μαρινάρουμε το κατσικάκι με ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τα μυρωδικά και πιπέρι.

Καθαρίζουμε τις πατατούλες και τις βάζουμε ολόκληρες στο ταψί. Τοποθετούμε στη γάστρα το μαριναρισμένο κατσικάκι μαζί με τα υγρά του, το αλατίζουμε, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 2-2,5 ώρες. Κατόπιν το ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30΄.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τον δυόσμο, το κρεμμυδάκι και το ξίδι. Μόλις πάρουν βράση και μείνει η μισή ποσότητα, ρίχνουμε λίγα από τα υγρά του κατσικιού και αφήνουμε να γλασάρει. Κατόπιν προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε σε πιάτα το κατσικάκι με τις πατάτες, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Studio Lm

Διαδικασία

Βήμα 1

Μαρινάρουμε το κατσικάκι με ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τα μυρωδικά και πιπέρι.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε τις πατατούλες και τις βάζουμε ολόκληρες στο ταψί. Τοποθετούμε στη γάστρα το μαριναρισμένο κατσικάκι μαζί με τα υγρά του, το αλατίζουμε, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 2-2,5 ώρες. Κατόπιν το ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30΄.

Βήμα 3

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τον δυόσμο, το κρεμμυδάκι και το ξίδι. Μόλις πάρουν βράση και μείνει η μισή ποσότητα, ρίχνουμε λίγα από τα υγρά του κατσικιού και αφήνουμε να γλασάρει. Κατόπιν προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Σερβίρουμε σε πιάτα το κατσικάκι με τις πατάτες, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Studio Lm