Keftedes_Galopoulas_Eveggelou
clock icon
45'

Εύκολοι κεφτέδες γαλοπούλας με σάλτσα τυριού

Υλικά

  • Μερίδες: 4-6
  • Για τους κεφτέδες

  • 1 κιλό κιμά από γαλοπούλα
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 100 γρ. ψωμί τοστ χωρίς την κόρα, τριμμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 καλή πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα ανθό αλατιού
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. αλεύρι, για το τηγάνισμα
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα τυριού

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κουτ. γλυκού άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1-2 πρέζες ξύσμα λεμονιού

Όποιο υλικό και αν επιλέξουμε για να φτιάξουμε κεφτέδες, το αποτέλεσμα είναι υπέροχο. Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε κιμά γαλοπούλας και συνοδεύουμε το πιάτο μας με σάλτσα τυριού.

Σάλτσα τυριού: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Κεφτέδες: Σε μια μεγάλη μπασίνα ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί και να βγουν όλες οι γεύσεις των υλικών. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι γεμάτο κατά το 1/3 σε ύψος με ελαιόλαδο.

Παράλληλα, πλάθουμε κεφτέδες στο μέγεθος που μας αρέσει,  τους αλευρώνουμε καλά, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά γυρίζοντάς τους απ’ όλες τις πλευρές. Τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν τα λάδια τους. Τους σερβίρουμε συνοδεύοντάς τους με τη σάλτσα τυριού.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Μάκης  Γεωργιάδης, Γιάννης Μπουροδήμος- Φωτογραφίες: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Σάλτσα τυριού: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Βήμα 2

Κεφτέδες: Σε μια μεγάλη μπασίνα ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί και να βγουν όλες οι γεύσεις των υλικών. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι γεμάτο κατά το 1/3 σε ύψος με ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Παράλληλα, πλάθουμε κεφτέδες στο μέγεθος που μας αρέσει,  τους αλευρώνουμε καλά, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά γυρίζοντάς τους απ’ όλες τις πλευρές. Τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν τα λάδια τους. Τους σερβίρουμε συνοδεύοντάς τους με τη σάλτσα τυριού.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Μάκης  Γεωργιάδης, Γιάννης Μπουροδήμος- Φωτογραφίες: Studio M