Lemon,Almond,Gluten,Free,Cake,With,Cream,Cheese,Frosting,,Selective
clock icon
60'

Κέικ λεμόνι

Υλικά

    Μερίδες: 6-8

  • 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 4 αυγά
  • 1 γρ. αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1 γρ. κουρκουμάς
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) κονιάκ
  • 35 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 φάκελος Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα*

Φτιάχνουμε ένα ελαφρύ και απολαυστικό κέικ με τη φρεσκάδα του λεμονιού, που απογειώνεται χάρη στη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ. 

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα -ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να φουσκώσουν.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και, στο τέλος, τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βουτυρώνουμε δύο αντικολλητικά στρογγυλά ταψάκια διαμέτρου 24 εκατοστά και μοιράζουμε το μίγμα. Ψήνουμε στους 180°C αέρα για περίπου 40 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Ετοιμάζουμε το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Γαρνίρουμε με το Garni, λίγο ξύσμα και φέτες λεμονιού.

*Το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα -ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να φουσκώσουν.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και, στο τέλος, τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βήμα 3

Βουτυρώνουμε δύο αντικολλητικά στρογγυλά ταψάκια διαμέτρου 24 εκατοστά και μοιράζουμε το μίγμα. Ψήνουμε στους 180°C αέρα για περίπου 40 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Βήμα 4

Ετοιμάζουμε το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Γαρνίρουμε με το Garni, λίγο ξύσμα και φέτες λεμονιού.

*Το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.