keik_karotou_tzintzer_anoigma
clock icon
1:30'

Κέικ με καρότο και τζίντζερ

Υλικά

    Μερίδες: 6-7

  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ε.π. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 4 αυγά
  • 4-5 καρότα τριμμένα
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) Καστανή Ζάχαρη Fytro
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • Για το frosting

  • 190 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 375 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. τυρί κρέμα

Φτιάχνουμε πεντανόστιμο και αφράτο κέικ καρότου με την εγγύηση της ποιότητας της Φαρίνας ΓΙΩΤΗΣ.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και το τριμμένο καρότο και ανακατεύουμε ελαφρά.

Μοιράζουμε το μίγμα σε δυο φόρμες του κέικ μακρόστενες και ψήνουμε στους 170° C για 45′ και στους 180° C για 15′.

Για το frosting: Χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί κρέμα μέχρι να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για να αφρατέψει το μίγμα. Απλώνουμε στο κέικ με μια σπάτουλα και γαρνίρουμε προαιρετικά με ξύσμα καρότου.

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και το τριμμένο καρότο και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βήμα 2

Μοιράζουμε το μίγμα σε δυο φόρμες του κέικ μακρόστενες και ψήνουμε στους 170° C για 45′ και στους 180° C για 15′.

Βήμα 3

Για το frosting: Χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί κρέμα μέχρι να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για να αφρατέψει το μίγμα. Απλώνουμε στο κέικ με μια σπάτουλα και γαρνίρουμε προαιρετικά με ξύσμα καρότου.