cake_sokolata_ahladia
clock icon
1:20'

Κέικ με σοκολάτα και αχλάδια από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

  • Μερίδες: 8-10
  • 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γρ. αχλάδι κομπόστα, σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια (ή σταγόνες σοκολάτας)
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 60 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
  • λίγη άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Ένα από τα αγαπημένα μας φθινοπωρινά φρούτα το αχλάδι, μας δίνει ένα υπέροχο και αρωματικό κέικ.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει. Προσθέτουμε και τα αυγά ένα-ένα. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Αποσύρουμε, καθαρίζουμε τον κάδο με μια μαρίζ, ρίχνουμε τα αχλάδια, τη σοκολάτα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το φιστίκι Αιγίνης και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ 24x9εκ. Ψήνουμε στους 180°C για 10΄ και στους 160°C για άλλα 50΄.

Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει. Προσθέτουμε και τα αυγά ένα-ένα. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Βήμα 2

Αποσύρουμε, καθαρίζουμε τον κάδο με μια μαρίζ, ρίχνουμε τα αχλάδια, τη σοκολάτα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το φιστίκι Αιγίνης και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Τοποθετούμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ 24x9εκ. Ψήνουμε στους 180°C για 10΄ και στους 160°C για άλλα 50΄.

Βήμα 4

Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM