Ένα από τα αγαπημένα μας φθινοπωρινά φρούτα το αχλάδι, μας δίνει ένα υπέροχο και αρωματικό κέικ.
Υλικά
- Μερίδες: 8-10
- 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. αλεύρι
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γρ. αχλάδι κομπόστα, σε μικρά κομμάτια
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια (ή σταγόνες σοκολάτας)
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 60 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
- λίγη άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει. Προσθέτουμε και τα αυγά ένα-ένα. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Βήμα 2
Αποσύρουμε, καθαρίζουμε τον κάδο με μια μαρίζ, ρίχνουμε τα αχλάδια, τη σοκολάτα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το φιστίκι Αιγίνης και ανακατεύουμε.
Βήμα 3
Τοποθετούμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ 24x9εκ. Ψήνουμε στους 180°C για 10΄ και στους 160°C για άλλα 50΄.
Βήμα 4
Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM