OliveMagazine

Koχύλια με κοτόπουλο, blue cheese και ντοματίνια

Koχύλια με κοτόπουλο, blue cheese και ντοματίνια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο ζυμαρικά κοχύλια
  • 170γρ. blue cheese
  • 200γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 500γρ. κοτόπουλο στήθος ψημένο στη σχάρα, κομμένο σε κυβάκια
  • 200γρ. ανθούς μπρόκολου στο μέγεθος των ζυμαρικών
  • 2 ματσάκια μυρώνια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 40ml ξίδι ρυζιού
  • 150ml γάλα
  • 80ml ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεματάτε το μπρόκολο σε νερό που κοχλάζει για 20 δευτερόλεπτα και το στραγγίζετε.

Διαλύετε τη ζάχαρη στο γάλα και το ξίδι. Σπάτε και ρίχνετε με τα χέρια σας το blue cheese μέσα στο μίγμα, προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά με ένα πιρούνι.

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και τα σουρώνετε. Μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα, προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε και σερβίρετε. Μπορείτε να απολαύσετε τη μακαρονάδα και κρύα ή να τη σερβίρετε ως σαλάτα.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κάτη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr