kokkini saltsa xoirino small
clock icon
40'

Η τέλεια κόκκινη σάλτσα για το γιορτινό χοιρινό

Υλικά

  • 300 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 100 ml γλυκό κρασί Σάμου
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • 2 γαρίφαλα
  • 500 γρ. κράνμπερι, χωρίς ζάχαρη, αποξηραμένα

Μια αρωματική κόκκινη σάλτσα από κράνμπερι συνοδεύει ιδανικά το χοιρινό κρέας στα τραπέζια της γιορτινής και αναβαθμίζει και το πιο απλό πιάτο.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια μέτρια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν βράση σε χαμηλή φωτιά. Κλείνουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα περίπου κατά τα 2/3 και να αποκτήσει υφή μαρμελάδας.

Φωτογραφίες: Ant Duncan

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια μέτρια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν βράση σε χαμηλή φωτιά. Κλείνουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα περίπου κατά τα 2/3 και να αποκτήσει υφή μαρμελάδας.

Βήμα 2

Φωτογραφίες: Ant Duncan