mpriam-anoigma new
clock icon
60'

Κοκκινιστό τουρλού με ρεβίθια

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 300 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά, σε καρέ
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε καρέ
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε καρέ
  • 2 κολοκύθια, σε καρέ
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες, σε μεγάλα καρέ
  • 2 μέτριες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 πατάτα, σε καρέ
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • φέτα και ψωμί, για το σερβίρισμα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Συνδυάζουμε το νοστιμότατο τουρλού με τα θρεπτικά ρεβίθια και έχουμε ένα χορταστικό φαγητό κατσαρόλας που θα χαρούμε αυτό το καλοκαίρι.

Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε καρέ. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2‘. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για 2‘ ακόμα. Προσθέτουμε την ντομάτα και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για 20‘ (χωρίς προσθήκη νερού).

Τέλος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ρεβίθια. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε για 5‘ την κατσαρόλα και σερβίρουμε το τουρλού με φέτα και ψωμί. Αν θέλουμε το σερβίρουμε και κρύο σαν σαλάτα.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση | Food styling: Μάκης Γεωργιάδης | Φωτογραφία: StudioLM

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε καρέ. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2‘. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για 2‘ ακόμα. Προσθέτουμε την ντομάτα και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για 20‘ (χωρίς προσθήκη νερού).

Βήμα 2

Τέλος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ρεβίθια. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε για 5‘ την κατσαρόλα και σερβίρουμε το τουρλού με φέτα και ψωμί. Αν θέλουμε το σερβίρουμε και κρύο σαν σαλάτα.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση | Food styling: Μάκης Γεωργιάδης | Φωτογραφία: StudioLM