kormos_giotis_anoigma-1
clock icon
50'

Κορμός μπισκουί με φρούτα του δάσους και σοκολάτα

Υλικά

Αυτός ο λαχταριστός σοκολατένιος κορμός είναι ότι πρέπει για το κλείσιμο ενός εορταστικού γεύματος. Επιλέξτε προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ για εξασφαλισμένη επιτυχία και ευκολία στην παρασκευή του!

Ετοιμάζουμε το μπισκουί: Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη άχνη, να γίνουν μαρέγκα σφικτή. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με την κρυσταλλική ζάχαρη και το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ και τα ενώνουμε με τη μαρέγκα, σιγά σιγά. Τέλος, ρίχνουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και την κανέλα.

Απλώνουμε το μίγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο στους 190°C, για 10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, το σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε τα φρούτα του δάσους και ανακατεύουμε να πάνε παντού στην κρέμα.

Λιώνουμε την Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ, σε μπεν μαρί. Παίρνουμε το μπισκουί και καλύπτουμε τα 2/3 με την κρέμα του δάσους. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας, τυλίγουμε κυλινδρικά το μπισκουί. Το αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο, να παγώσει.

Βγάζουμε τον κορμό από το ψυγείο, τον τοποθετούμε σε μια σχάρα από φούρνο και αρχίζουμε να τον περιχύνουμε με την Kουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ, αφού την έχουμε λιώσει στο φούρνο μικρικυμάτων ή σε μπεν μαρί, καλά σε όλα τα σημεία. Καλό θα ήταν, κάτω από τη σχάρα να βάλουμε μια λαδόκολλα, έτσι ώστε, σε περίπτωση που χρειαστεί και άλλη κουβερτούρα, να την πάρουμε από εκεί.

Αφήνουμε τον κορμό στο ψυγείο για 5 λεπτά, για να παγώσει η κουβερτούρα. Καλό θα ήταν, αν δεν φαγωθεί την ίδια μέρα να τον βάλουμε στο ψυγείο. Πριν τον σερβίρουμε, τον βγάζουμε έξω για 5 λεπτά, για να έρθει η κουβερτούρα σε θερμοκρασία δωματίου.

*Το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro  στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε το μπισκουί: Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη άχνη, να γίνουν μαρέγκα σφικτή. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με την κρυσταλλική ζάχαρη και το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ και τα ενώνουμε με τη μαρέγκα, σιγά σιγά. Τέλος, ρίχνουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και την κανέλα.

Βήμα 2

Απλώνουμε το μίγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο στους 190°C, για 10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, το σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 3

Ετοιμάζουμε το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε τα φρούτα του δάσους και ανακατεύουμε να πάνε παντού στην κρέμα.

Βήμα 4

Λιώνουμε την Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ, σε μπεν μαρί. Παίρνουμε το μπισκουί και καλύπτουμε τα 2/3 με την κρέμα του δάσους. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας, τυλίγουμε κυλινδρικά το μπισκουί. Το αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο, να παγώσει.

Βήμα 5

Βγάζουμε τον κορμό από το ψυγείο, τον τοποθετούμε σε μια σχάρα από φούρνο και αρχίζουμε να τον περιχύνουμε με την Kουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ, αφού την έχουμε λιώσει στο φούρνο μικρικυμάτων ή σε μπεν μαρί, καλά σε όλα τα σημεία. Καλό θα ήταν, κάτω από τη σχάρα να βάλουμε μια λαδόκολλα, έτσι ώστε, σε περίπτωση που χρειαστεί και άλλη κουβερτούρα, να την πάρουμε από εκεί.

Βήμα 6

Αφήνουμε τον κορμό στο ψυγείο για 5 λεπτά, για να παγώσει η κουβερτούρα. Καλό θα ήταν, αν δεν φαγωθεί την ίδια μέρα να τον βάλουμε στο ψυγείο. Πριν τον σερβίρουμε, τον βγάζουμε έξω για 5 λεπτά, για να έρθει η κουβερτούρα σε θερμοκρασία δωματίου.

*Το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro  στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.