kotopoulo
clock icon
40'

Κοτόπουλο με κουρκουμά και μπανάνα

Υλικά

  • 2 φιλέτα από κοτόπουλο χωρίς την πέτσα, σε μεγάλες μπουκιές
  • 2 μπανάνες ώριμες, σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο όπως στη χωριάτικη
  • χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 συσκευασία γάλα καρύδας
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά ή κάρι σκόνη
  • κόλιανδρο φρέσκο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Πιο εξωτικό δεν γίνεται! Ένα κοτόπουλο που μοσχοβολά Καραϊβική αλλά και Ινδία, που γίνεται και με τη μπανάνα που σκοπεύεις να πετάξεις γιατί έχει παραωριμάσει.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, μαζί με το κρεμμύδι.
Χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε το γάλα καρύδας, το τζίντζερ, το κάρυ ή τον κουρκουμά, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, αλάτι και 1 φλιτζάνι του καφέ νερό. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε το φαγητό σκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά, για μισή ώρα.
Πέντε λεπτά πριν το κατεβάσετε προσθέτετε και τη μπανάνα. Σερβίρετε με τον μαϊντανό ή το κόλιανδρο μαζί με λευκό ρύζι μπασμάτι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, μαζί με το κρεμμύδι.

Βήμα 2

Χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε το γάλα καρύδας, το τζίντζερ, το κάρυ ή τον κουρκουμά, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, αλάτι και 1 φλιτζάνι του καφέ νερό. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε το φαγητό σκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά, για μισή ώρα.

Βήμα 3

Πέντε λεπτά πριν το κατεβάσετε προσθέτετε και τη μπανάνα. Σερβίρετε με τον μαϊντανό ή το κόλιανδρο μαζί με λευκό ρύζι μπασμάτι.