kotopoulo_mantzourana
clock icon
30'

Κοτόπουλο με μαύρο σκόρδο και μαντζουράνα

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 12 κοπανάκια κοτόπουλου
  • 5 σκελίδες μαύρο σκόρδο
  • 150 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον
  • 1 κουτ. σούπας μαντζουράνα ξερή
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Αν ο καιρός το επιτρέπει, αυτά τα κοπανάκια κοτόπουλου γίνονται πολύ νόστιμα σε σχάρα. Αν πάλι δεν θέλετε να κάνετε BBQ, τότε ψήνονται εξίσου απολαυστικά και στον φούρνο σας. Η γεύση του μαύρου σκόρδου και το άρωμα της μαντζουράνας θα τα κάνουν ακαταμάχητα.

Ζητάμε από τον χασάπη μας να κάνει στο κόκαλό τους μια χαρακιά και να χτυπήσει τα κοπανάκια με τον μπάτη για να ανοίξουν ελαφρώς.

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το μαύρο σκόρδο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, μαύρο πιπέρι, τη μαντζουράνα και το κύμινο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή μαρινάδα. Περιχύνουμε τα κοπανάκια με το μείγμα. Έπειτα βάζουμε αλάτι και μπούκοβο και αφήνουμε για 1,5 ώρα στη μαρινάδα.

Ψήνουμε στη σχάρα σε δυνατή φωτιά για 15΄-20΄ γυρνώντας τα ανά διαστήματα ή στον φούρνο στους 180°C για 25΄.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο αλάτι και ραντίζοντας με ελαιόλαδο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζητάμε από τον χασάπη μας να κάνει στο κόκαλό τους μια χαρακιά και να χτυπήσει τα κοπανάκια με τον μπάτη για να ανοίξουν ελαφρώς.

Βήμα 2

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το μαύρο σκόρδο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, μαύρο πιπέρι, τη μαντζουράνα και το κύμινο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή μαρινάδα. Περιχύνουμε τα κοπανάκια με το μείγμα. Έπειτα βάζουμε αλάτι και μπούκοβο και αφήνουμε για 1,5 ώρα στη μαρινάδα.

Βήμα 3

Ψήνουμε στη σχάρα σε δυνατή φωτιά για 15΄-20΄ γυρνώντας τα ανά διαστήματα ή στον φούρνο στους 180°C για 25΄.

Βήμα 4

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο αλάτι και ραντίζοντας με ελαιόλαδο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM